Keress élményt - Tervezz útvonalat - Utazz Magyarországon
Helyszínek
Események
Kiemelt szálláshelyek
Útitervek
Élmény ajánlat piactér
Jegyértékesítés
Szállásfoglalás

Partner belépés Regisztráció

Program


Aktuális előadások



Olyan kivételes fellépőket hallhatnak majd, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Danubia Zenekar vagy a Anima Musicae Kamarazenekar. Továbbá egy rendhagyó gálakoncertnek is részesei lehetünk olyan színészlegendákkal, mint Molnár Piroska, Ifj. Vidnyánszki Attila vagy Bezerédi Zoltán. Az elismert karmesterek és szólisták, mint Balázs János, Balog József, Kelemen Barnabás, Hámori Máté, Kokas Katalin jelentik a garanciát, hogy a keszthelyi Filharmónia bérlet továbbra is kiváló színvonalat nyújt.

Ezen a koncerten először Haydn, a fiatalember szólal meg, aki ebben a művében éppen az első hangjait írja le egy olyan műfajban, amit majd később ő tesz naggyá.

Az Esz-dúr sinfonia concertante pedig épp ellenkező módon olyan híresség, hogy legtöbben azonnal rávágják, hogy „A” Mozart Sinfonia concertante, pedig Mozart is írt több ilyen című művet, de mások is, például Haydn. Nem véletlenül szeretik ezt a darabot, hiszen egyszerre versenymű, szerenád és a legmagasabb szintű kamarazene, ahol a hangszeresek folyamatosan feldobják egymásnak a labdát, így lehetetlen unatkozni benne.

A szünet után egy merőben más világ fogadja a közönséget. Bartók és a népzene. A Kolindákeredetileg román népi karácsonyi énekek, melyeket Bartók zongorára dolgozott fel. Ugyancsak zongoradarabnak készült az Allegro barbaro is, aminek „barbársága” többféle népi virtust is felvonultat, szilajsága pedig egészen másképp használja a hangszereket, mint a bécsi klasszika kifinomult elegáns világa. Zárásként az angol Benjamin Britten zenéje szól, melyet egy volt tanárától kölcsönzött témára írt. Itt viszont a variációk elsősorban nem a témára, hanem az emberre készültek.

ELŐADÓK:

Anima Musicae Kamarazenekar
Alexander Sitkovetsky - hegedű
Maxim Rysanov - brácsa

MŰSOR:

Haydn: 1. D-dúr szimfónia
Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364
Bartók: Kolindák
Bartók: Allegro Barbaro

Ajánló


Kökény Attila és Rakonczai Viktor nagyszabású koncerttel készül az MVM DOME-ban megrendezésre kerülő Kökény Attila 50. születésnapi eseményre.

- Karácsonyi dallamok operai hangütéssel – Meghitt hangulat és lenyűgöző ünnepi dallamok várják Önöket az Amici gálakoncerten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Regisztráld turisztikai helyedet, eseményedet vagy regisztrálj felhasználóként!